About

Tatjana Berle

Duitse Online Marketing Adviseur

Wanneer ik mensen voor het eerst ontmoet en ze horen mijn accentje, duurt het niet lang tot de volgende vraag aan bod komt:

“Hoe ben je eigenlijk naar Nederland gekomen?”

Ik ben geboren en opgegroeid in het zuiden van Duitsland. In 2008 verhuisde ik naar Breda voor mijn studie aan de AKV St. Joost. Ik heb mezelf de Nederlandse taal geleerd en ben uiteindelijk in het vak illustratie afgestudeerd. Maar mijn interesse in marketing en nieuwe technologie was toen zo groot dat ik besloot om nog een Master in Media Innovatie te volgen bij NHTV (heet nu Breda University of Applied Science). Daarna ben ik verder blijven plakken in Breda. Sinds 2013 ben ik in de onlinemarketingwereld aan het werk en ik mocht ook als docent mijn kennis delen met studenten van Avans Hogeschool en Breda University of Applied Science. In 2019 ben ik gestart als (parttime) freelancer en heb dat steeds met een loondienstbaan gecombineerd. In 2022 werd mijn dochtertje geboren en daarna heb ik mijn loondienstfunctie voor tijd met mijn dochtertje ingeruild. Inmiddels woon en werk ik in Oosterhout.

Werkervaring

DACHpilot
✱ sinds april 2019 (freelance)
➭ Freelance onlinemarketing consultant

JouwWeb / Webador
✱ augustus 2020 – december 2022 (parttime)
➭ PPC-marketing specialist

Fontys Hogeschool voor de Kunsten
✱ 2019-2020 (parttime)
➭ International Online Marketer

Leads International
✱ 2017-2019 (parttime)
➭ Marketing Consultant aan bureauzijde

Avans Hogeschool
✱ 2017-2019 (parttime)
➭ Docent voor Marketing en Design

Breda University – Tourism Management
✱2016-2017 (parttime)
➭ Docent voor Marketing en Design

eHealth Ventures Group
✱ 2014-2017 (fulltime)
➭ Webshop Marketer / Product Owner DE

Playcard Studio
✱ 2013-2014 (freelance)
➭ Social Media Marketer en Designer bij Shinemark

Opleidingen

Master of Media Innovation
✱ 2012-2013 NHTV Breda

Allgemeines Abitur (VWO)
✱ 2008 Hohenstaufen-Gymnasium Bad Wimpfen, Duitsland

Bachelor of Design (Illustration)
✱ 2008-2012 AKV St. Joost Breda, Nederland

Wat (oud)collega’s over mij zeggen

Toegewijd.
Tatjana werkt hard, ze gaat er helemaal voor. Zij is een beetje perfectionistisch en wil het graag goed doen en zet daardoor graag een stapje extra.

Creatief.
Tatjana komt altijd met vernieuwende ideeën.

Eerlijk.
Zij is heel eerlijk, waardoor ik haar ook altijd kon vertrouwen. Ook als het negatief voor haar kon uitpakken hield zij geen belangrijke informatie achter.

Behulpzaam.
Tatjana staat altijd klaar voor om andere te helpen. Ook als het eigenlijk helemaal niet uitkomt.

Bescheiden.
Tatjana zet zichzelf niet snel op de voorgrond, klopt zichzelf ook niet op de borst voor de goede prestaties. Zij is meer iemand die het een ander gunt om te stralen. Niettemin geven complimenten haar een extra boost.

Buiten werktijd.

Ik hou van reizen en cultuur. Nu dat ik als freelancer werk, wil ik dat weer vaker doen en met werk combineren om bijvoorbeeld een Measure Camp in het buitenland te bezoeken, een expert cursus in Duitsland en naar verschillende marketing events in en buiten Nederland. Verder ben ik echt verslaafd aan films en series, ga graag naar culturele events, hou van dansen en ga graag met vrienden een biertje op het terras pakken. Maar als alleenstaande mama staat mijn dochtertje op de eerste plek.

Mijn visie

Als ondernemer heb ik natuurlijk ook een visie en principes. Er zijn bedrijven, branches en opdrachten die totaal niet bij mij passen.

Daarom ondersteun ik geen projecten in sectoren zoals: geluksspel; alcohol en suikerdranken; fastfood; cosmetische chirurgie; medicijnen; supplementen; vuurwerk; verzekeringen; energie en olie; en commerciële bedrijven met milieuonvriendelijke producten.

Waar ik wel blij van wordt zijn B-Corp bedrijven of ondernemers met een duurzame visie en missie.